Dauphiné-ravioli met pecorinosaus en ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dauphiné-ravioli met pecorinosaus en ontbijtspek

Dauphiné-ravioli met pecorinosaus en ontbijtspek

met champignons en spinazie

Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

25 gram

Geraspte pecorino

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1006 kcal
Energie (kJ)4209 kJ
Vetten71 g
waarvan verzadigd39 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers9 g
Vezels1.8 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Kom
Koekenpan
Sieb

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui zeer fijn. Smelt een klontje boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 4 - 5 minuten, afgedekt, tot deze glazig is. Breng op smaak met peper en zout en roer regelmatig. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

Saus maken
2

Voeg de room en 2/3 van de geraspte pecorino toe aan de pan met ui. Zet het vuur laag en laat 7 - 9 minuten inkoken. Roer regelmatig. Haal van het vuur en verhit de saus vlak voor serveren al roerend opnieuw.

Tip: Voor een gladder resultaat kun je de saus ook pureren met een staafmixer.

Champignons bakken
3

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek 5 - 6 minuten, zonder olie, tot deze goudbruin en knapperig is. Leg het spek op het stukje keukenpapier en snijd deze in plakjes. Zet opzij. Verhit in dezelfde koekenpan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie bakken
4

Voeg de knoflook, de semi-gedroogde tomaten en de spinazie toe aan de koekenpan. Bak nog 2 - 3 minuten.

Tip: Als je de spinazie liever minder lang gebakken hebt, voeg deze dan pas in de laatste minuut toe aan de koekenpan.

Ravioli koken
5

Zet het vuur van de pan met water lager, zodat het water net kookt (kleine belletjes). Haal de ravioli los van het papier en leg ze voorzichtig in het water. Het water mag niet koken. Roer voorzichtig met een schuimspaan om ze van elkaar te scheiden. Verhit de ravioli 1 minuut in de pan. Haal de ravioli vervolgens met de schuimspaan uit de pan en leg direct in diepe borden.

Tip: Je kunt de ravioli ook vóór het koken voorzichtig van elkaar scheiden.

Serveren
6

Leg de gebakken groenten op de ravioli en giet de parmigianosaus eroverheen. Voeg de spekreepjes toe en bestrooi met de overige pecorino. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.