Skip to main content
Dauphiné-ravioli met pecorinosaus en ontbijtspek
Dauphiné-ravioli met pecorinosaus en ontbijtspek

Dauphiné-ravioli met pecorinosaus en ontbijtspek

met champignons en spinazie

Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1006 kcal
Energie (kJ)4209 kJ
Vetten71 g
waarvan verzadigd39 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers9 g
Vezels1.8 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Kom
Koekenpan
Sieb

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui zeer fijn. Smelt een klontje boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 4 - 5 minuten, afgedekt, tot deze glazig is. Breng op smaak met peper en zout en roer regelmatig. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

Saus maken
2

Voeg de room en 2/3 van de geraspte pecorino toe aan de pan met ui. Zet het vuur laag en laat 7 - 9 minuten inkoken. Roer regelmatig. Haal van het vuur en verhit de saus vlak voor serveren al roerend opnieuw.

Tip: Voor een gladder resultaat kun je de saus ook pureren met een staafmixer.

Champignons bakken
3

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek 5 - 6 minuten, zonder olie, tot deze goudbruin en knapperig is. Leg het spek op het stukje keukenpapier en snijd deze in plakjes. Zet opzij. Verhit in dezelfde koekenpan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie bakken
4

Voeg de knoflook, de semi-gedroogde tomaten en de spinazie toe aan de koekenpan. Bak nog 2 - 3 minuten.

Tip: Als je de spinazie liever minder lang gebakken hebt, voeg deze dan pas in de laatste minuut toe aan de koekenpan.

Ravioli koken
5

Zet het vuur van de pan met water lager, zodat het water net kookt (kleine belletjes). Haal de ravioli los van het papier en leg ze voorzichtig in het water. Het water mag niet koken. Roer voorzichtig met een schuimspaan om ze van elkaar te scheiden. Verhit de ravioli 1 minuut in de pan. Haal de ravioli vervolgens met de schuimspaan uit de pan en leg direct in diepe borden.

Tip: Je kunt de ravioli ook vóór het koken voorzichtig van elkaar scheiden.

Serveren
6

Leg de gebakken groenten op de ravioli en giet de parmigianosaus eroverheen. Voeg de spekreepjes toe en bestrooi met de overige pecorino. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla