Skip to main content
Croque monsieur baguette

Croque monsieur baguette

2 porties | met gruyère, achterham en bechamelsaus

3.8
(38)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Croque monsieur is een typisch Frans brasseriegerecht. In dit recept gebruik je hiervoor een baguette in plaats van sandwichbrood. Je kan ook een gebakken ei toevoegen: dan heet het een croque madame!

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

4 plak(ken)

Achterham

75 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bieslook

10 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

50 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

50 gram

[Plantaardige] boter

2 el

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kcal)821 kcal
Energie (kJ)3435 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd23.3 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels5.5 g
Eiwitten33.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Rasp
Bakplaat met bakpapier
Garde
Hapjespan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de demi-baguette door de lengte. Leg de demi-baguette op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven. Rasp een snufje nootmuskaat met een fijne rasp.

2

Smelt ondertussen de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg ⅓ van de melk toe en roer met een garde tot de melk is opgenomen. Blijf roeren zodat de bloem goed oplost. Wacht totdat de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de nootmuskaat toe.

3

Besmeer de binnenkanten van de demi-baguette met mosterd. Beleg met de plakken ham en verdeel vervolgens de bechamelsaus erover. Bestrooi met de geraspte gruyere. Gratineer 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip). Snijd de bieslook fijn.

4

Halveer de croque monsieur en verdeel over de borden. Garneer met de bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders