HelloFresh
topBanner
Couscoussalade met halloumi-frietjes

Couscoussalade met halloumi-frietjes

met yoghurt-tahinsaus en limoen

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde oregano

2

Tomaat

½ stuks

Komkommer

10 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4136 kJ
Energie (kcal)989 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels7 g
Eiwitten40 g
Zout4.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Rasp
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

2

Snijd de halloumi in frietjes en meng deze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon.Meng ze vervolgens in een andere kom met de panko.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan.Bak de halloumi-frietjes 6-8 minuten en keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en gedroogde oregano 4-6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes.Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen vervolgens in partjes.Meng de tomaat, komkommer, munt en gebakken ui met de couscous.

4

Breng de couscoussalade naar wens op smaak met de limoenrasp en extra vierge olijfolie.Verdeel de couscoussalade over de borden.Leg de halloumi-frietjes op de couscous en serveer de yoghurt-tahinsaus erbij.Garneer met de limoenpartjes.