Skip to main content
Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen
Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen

Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen

3.2
(366)

Een kruidig gerecht met Noord-Afrikaanse smaken, zoals rozijnen, knapperige pitten en veel verse kruiden. Je gebruikt maar weinig couscous in dit gerecht, dat komt omdat rozijnen en kikkererwten ook koolhydraatrijk zijn. Een uitgedachte samenstelling om zo op een smaakvol gerecht te komen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Amandelnoten
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Bloemkool-peenmix

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen kaneel

30 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Mosterd, Soja)

15 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

⅓ stuk(s)

Kikkererwten

2 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

100 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2057 kJ
Energie (kcal)490 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels19 g
Eiwitten17 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel

Instructies

1

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool en peen 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en laat afgedekt 13 - 15 minuten bakken op middelhoog vuur. Schep tussendoor een paar keer om.

2

Bereid ondertussen de bouillon. Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Meng de couscous met de komijn en kaneel in dezelfde pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op laag vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur uit en laat 5 - 8 minuten wellen.

4

Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.

5

Voeg de couscous, rozijnen, kikkererwten, amandelschaafsel en het grootste deel van de verse kruiden toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders