Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kipfilet met Mediterrane kruiden
2 plak(ken)
Ontbijtspek
½ stuk(s)
Kleine rode ui
100 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Ei
7.5 gram
Ansjovis
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
50 gram
Mayonaise
½ krop(pen)
Botersla
12.5 gram
Parmigiano reggiano
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets in 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Snijd ondertussen het ontbijtspek in stukjes en snipper de rode ui. Bak het ontbijtspek en rode ui de laatste 5 minuten mee met de kipfilet. Haal de kipfilet uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek en de rode ui op keukenpapier.
Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Was de eieren grondig met water. Leg de sperziebonen en eieren in de pan en kook 5 – 6 minuten op middelhoog vuur.
Laat ondertussen het blikje ansjovis uitlekken in een kleine kom om de anjovisolie op te vangen. Snijd de ansjovis fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de citroen en snijd in partjes. Meng in een andere kleine kom de mayonaise, knoflook, de ansjovis en per persoon: 1/2 tl ansjovisolie en het sap van 1 citroenpartje tot een dressing. Breng op smaak met peper (zie Tip).
Snijd ondertussen de botersla grof. Snijd de kipfilet over de breedte in plakken. Pel de eieren en halveer.
Meng de botersla en de sperziebonen in een saladekom. Meng de helft van de dressing door de salade.
Verdeel de salade over de borden en leg de kipfilet erop. Garneer met de overige dressing, het ontbijtspek en de rode ui. Rasp met een fijne rasp de Parmigiano reggiano eroverheen. Plaats het ei aan de zijkant van het bord en serveer met een citroenpartje.