Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Filet de poulet mariné aux fines herbes
2 tranche(s)
Lard
½ pièce(s)
Petit oignon rouge
100 g
Haricots verts
1 pièce(s)
Œuf de poule
7.5 g
Anchois
½ pièce(s)
Gousse d'ail
¼ pièce(s)
Citron jaune
50 g
Mayonnaise
½ tête(s)
Laitue
12.5 g
Parmigiano reggiano
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets in 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Snijd ondertussen het ontbijtspek in stukjes en snipper de rode ui. Bak het ontbijtspek en rode ui de laatste 5 minuten mee met de kipfilet. Haal de kipfilet uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek en de rode ui op keukenpapier.
Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Was de eieren grondig met water. Leg de sperziebonen en eieren in de pan en kook 5 – 6 minuten op middelhoog vuur.
Laat ondertussen het blikje ansjovis uitlekken in een kleine kom om de anjovisolie op te vangen. Snijd de ansjovis fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de citroen en snijd in partjes. Meng in een andere kleine kom de mayonaise, knoflook, de ansjovis en per persoon: 1/2 tl ansjovisolie en het sap van 1 citroenpartje tot een dressing. Breng op smaak met peper (zie Tip).
Snijd ondertussen de botersla grof. Snijd de kipfilet over de breedte in plakken. Pel de eieren en halveer.
Meng de botersla en de sperziebonen in een saladekom. Meng de helft van de dressing door de salade.
Verdeel de salade over de borden en leg de kipfilet erop. Garneer met de overige dressing, het ontbijtspek en de rode ui. Rasp met een fijne rasp de Parmigiano reggiano eroverheen. Plaats het ei aan de zijkant van het bord en serveer met een citroenpartje.