Voor dit gerecht doe je de aardappelpartjes in de schil in de oven. Voor extra gemak zijn ze al klaar voor het bakken. De zachte kabeljauw serveer je samen met zoete bospeen uit de oven. Je maakt het helemaal af met een frisse saus van yoghurt en bosui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
200 gram
Wortel
2 stuk(s)
Bosui
2 el
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Aardappelpartjes
1 el
Olijfolie
1 el
Mosterd
½ tl
Extra vierge olijfolie
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verdeel de aardappelpartjes aan één helft (vanwege de bospeen die erbij komt) op een bakplaat met bakpapier.
Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in de lengte in kwarten. Kook de bospeen, afgedekt, 10 minuten op middellaag vuur. Giet daarna af en verdeel de bospeen over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak samen met de aardappelpartjes 15 - 18 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren.
Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Meng de yoghurt, mosterd en extra vierge olijfolie en een deel van de bosui in een kom en bewaar apart.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de overig bosui 1 minuut.
Voeg de kabeljauw toe aan de koekenpan en bak 2 - 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bospeen en aardappelenpartjes over de borden en serveer met de kabeljauw en bosui-yoghurtsaus.