Skip to main content
Kabeljauw met paarse peen en groentebulgur
Kabeljauw met paarse peen en groentebulgur

Kabeljauw met paarse peen en groentebulgur

Au yaourt assaisonné d’herbes fraîches

Dit gerecht kent prachtige herfstkleuren; groene courgette samen met bulgur en verse kruiden. De paarse zoete peen maakt het dan net even anders en smaakt heerlijk met de romige kabeljauw. Door de kabeljauw eerst even op de huid te bakken wordt deze heerlijk knapperig.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paarse wortel

85 gram

Volkoren bulgur

1 takje(s)

Verse bladpeterselie

2 takje(s)

Verse koriander

3 leaves

Verse munt

2 el

Volle yoghurt

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2226 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten49 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijd de paarse peen in halve maantjes
1

Bereid de bouillon. Snijd de courgette in blokjes en de paarse peen in halve maantjes en bewaar apart.

Voeg halverwege de courgette toe
2

Verhit een pan met deksel op laag vuur een bak de bulgur zonder olie, al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 15 minuten droog. Voeg halverwege de courgette toe. Roer daarna met een vork de korrels los en laat afgedekt nagaren.

3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paarse peen 1 minuut. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd ondertussen de verse kruiden fijn en meng 1/4 van de verse kruiden met de yoghurt. Breng op smaak met peper en bewaar apart.

Bak de kabeljauw
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 4 minuten op de velkant op middelhoog vuur. Keer de kabeljauwfilet daar-na om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de bulgur met de overige verse kruiden, extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak.

7

Verdeel de bulgur, paarse peen en kabeljauw over de borden en garneer met de yoghurt-kruidensaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met kerstomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Sweet & sticky currygarnalen met mafaldine

Sweet & sticky currygarnalen met mafaldine

met dragon, citroen en romige courgettesaus
Zoete sesamnoedels met spiegelei

Zoete sesamnoedels met spiegelei

met gefrituurde uitjes, koriander en gebakken groenten
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

met amandelschaafsel, dadels en citroenmayonaise
Pikante chipotle kippensoep

Pikante chipotle kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en gomasio
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

met rijst, kerstomaten, cashewnoten en verse kruiden
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen
Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

met ciabatta, knapperige koolsla en patatjes met peterselie
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en lente-ui
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pikante lente-ui salsa, cashewnoten en komkommer
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

met kruidige rijst en zoete chilimayonaise
Geglaceerde heekfilet met kroepoek en lente-ui

Geglaceerde heekfilet met kroepoek en lente-ui

met kokosrijst en wokgroenten
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar aardappeltjes, peterselie en Mediteraanse kruiden
Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Hertengehaktballetjes met witte kaas

Hertengehaktballetjes met witte kaas

met gembercouscous, groenten en peterselie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes