Broccoli-spitskool stamppot met zelfgemaakte jus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccoli-spitskool stamppot met zelfgemaakte jus

Broccoli-spitskool stamppot met zelfgemaakte jus

met semi-gedroogde tomaat en walnootstukjes

NL: Niets zo lekker, snel en makkelijk als een stamppot in de winter! Deze variant met broccoli en spitskool maak je af met feta en walnoten als topping.

BE: Niets zo lekker, snel en makkelijk als een stoemp in de winter! Deze variant met broccoli en spitskool maak je af met feta en walnoten als topping.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

200 gram

Spitskool en broccoli

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

½ stuk(s)

Ui

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Kruidenroomkaas

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1 el

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3495 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers23 g
Vezels15.8 g
Eiwitten21 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Groenten koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en groenten.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 13 - 15 minuten.
  • Kook de laatste 3 - 5 minuten de broccoliroosjes en de spitskool mee met de aardappel.
  • Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Jus maken
2
  • Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes en bewaar apart.
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan voor de jus. Bak de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg toe per persoon: 1 1/2 el roomboter, 1/2 mosterd (zie Tip), 1/4 bouillonblokje en de ketjap. Roer alles goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.

Tip: Heb je grove mosterd in huis? Vervang hier de gewone mosterd dan door 1/2 el grove mosterd per persoon.

Stamppot afmaken
3
  • Stamp de aardappelen, broccoli en spitskool grof in de pan tot een stamppot.
  • Voeg de kruidenroomkaas, de stukjes semi-gedroogde tomaten, 1/2 el mosterd per persoon en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel roomboter naar smaak en een scheutje melk toe voor meer smeuigheid.

Serveren
4
  • Verdeel de stamppot over de borden.
  • Giet de jus over het geheel.
  • Verbrokkel de feta.
  • Garneer de stamppot met de feta en walnootstukjes.

Tip: Wist je dat spitskool en broccoli rijk zijn aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.