Skip to main content
Familie-avond op z'n Mediterraans: kipbowls met gele rijst
Familie-avond op z'n Mediterraans: kipbowls met gele rijst

Familie-avond op z'n Mediterraans: kipbowls met gele rijst

zelf samenstellen, samen genieten!

Iedereen aan tafel, inclusief de jongste chefs, kan de maaltijd precies aanpassen naar hun smaak! Dit recept heeft kies-en-mix-toppings, zodat je zelf kunt bepalen wat jij toevoegt.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

75 gram

Witte langgraanrijst

1.5 tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3380 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels5.4 g
Eiwitten33.1 g
Zout2.1 g
Potassium606.8 mg
Calcium59 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Pan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit een klontje boter in een pot op middelhoog vuur. Bak de kurkuma 1 minuut, of tot het begint te geuren. 
  • Voeg de rijst en bouillon toe. Kook 8 - 11 minuten, of tot de rijst gaar is.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes.
Kip bakken
2
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak nog 4 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
  • Snijd de kip in dunne reepjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de courgette, de oregano en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de citroen in partjes.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de mayonaise en de overige knoflook.
  • Pers het sap van 1 citroenpartje per persoon uit boven de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de peterselie grof.
Serveren
4
  • Serveer alle ingrediënten apart op tafel en laat iedereen zelf naar smaak een eigen bowl samenstellen, of stel de bowls samen vóór serveren.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders