Skip to main content
Udonnoedels met portobello, varkensgehakt, lente-ui en sesamzaadjes
Udonnoedels met portobello, varkensgehakt, lente-ui en sesamzaadjes

Udonnoedels met portobello, varkensgehakt, lente-ui en sesamzaadjes

een Oost-Aziatisch geïnspireerde variant op bolognese, in pikante tomatensaus

4.3
(150)

Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en daarom in de saus meegekookt kunnen worden - zo nemen ze alle smaken op van dit eenpansgerecht.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

1 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Tomaat

½ bosje(s)

Lente-ui

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

¼

Tomatenpuree

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

75 ml

Water voor saus

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2441 kJ
Energie (kcal)583 kcal
Vetten28.3 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten51.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels5.9 g
Eiwitten27.9 g
Zout3.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium378 mg
Calcium39.5 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de portobello in smalle repen.
  • Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de lente-ui in ringen en houd wat van het groene gedeelte apart ter garnering.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt 3 - 4 minuten.
Snijden
2
  • Voeg de gember, knoflook en lente-ui toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de portobello toe en bak 3 - 4 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Saus maken
3
  • Voeg de tomatenpuree, rode peper en tomatenblokjes toe. Bak 1 - 2 minuten, of tot de tomatenpuree donkerder kleurt.
  • Blus af met de wittewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water. Voeg de sojasaus en de zoete Aziatische saus toe. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten indikken.
Serveren
4
  • Haal het deksel van de pan. Voeg de noedels toe en kook in 3 - 4 minuten gaar.
  • Verdeel de noedels over diepe borden.
  • Garneer met het sesamzaad en het achtergehouden groene gedeelte van de lente-ui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders