HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBoerenworst Met Pastinaak Wortelstamppot
topBanner
Boerenworst met pastinaak-wortelstamppot

Boerenworst met pastinaak-wortelstamppot

met uienchutney, tomaat en oude kaas

Lees meer

Pastinaak is een echte wintergroente - de specifieke, zoete smaak komt namelijk pas echt naar boven nadat de vorst eroverheen is gegaan.

Labels:Familie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

400 gram

Kruimige aardappelen

400 gram

Bospeen

130 gram

Pastinaak

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

Zelf toevoegen

10 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

(Kan bevattenSelderij)

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3734 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels15 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Pan met deksel
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in kwarten. Leg de boerenworst in een ovenschaal, snijd de bovenkant een beetje in. Leg op elke worst twee partjes tomaat en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de overgebleven tomaat rondom de boerenworst in de ovenschaal. Bak 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

2

Weeg de bospeen en de pastinaak af. Was de aardappelen, de bospeen en de pastinaak grondig. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de pastinaak en bospeen in stukken van 2 cm.

3

Zorg dat de aardappel, bospeen en pastinaak net onder water staan in een grote pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook in 20 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Hak ondertussen de verse kruiden fijn.

4

Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg een scheutje melk en 1/2 el roomboter per persoon toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de geraspte oude kaas en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden, leg de boerenworst met tomaat erbij en garneer met de verse kruiden. Serveer met de uienchutney.