Pastinaak is een echte wintergroente - de specifieke, zoete smaak komt namelijk pas echt naar boven nadat de vorst eroverheen is gegaan.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Tomaat
2 stuk(s)
Varkensboerenworst
400 gram
Kruimige aardappelen
400 gram
Bospeen
130 gram
Pastinaak
50 gram
Geraspte oude kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))80 gram
Pikante uienchutney
(BevatSulfiet)10 gram
Verse krulpeterselie & bieslook
(Kan bevattenSelderij)1 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))2 tl
Mosterd
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
scheutje
Melk
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in kwarten. Leg de boerenworst in een ovenschaal, snijd de bovenkant een beetje in. Leg op elke worst twee partjes tomaat en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de overgebleven tomaat rondom de boerenworst in de ovenschaal. Bak 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Weeg de bospeen en de pastinaak af. Was de aardappelen, de bospeen en de pastinaak grondig. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de pastinaak en bospeen in stukken van 2 cm.
Zorg dat de aardappel, bospeen en pastinaak net onder water staan in een grote pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook in 20 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Hak ondertussen de verse kruiden fijn.
Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg een scheutje melk en 1/2 el roomboter per persoon toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de geraspte oude kaas en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden, leg de boerenworst met tomaat erbij en garneer met de verse kruiden. Serveer met de uienchutney.