Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met aardappelpartjes en een frisse salade. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
20 ml
Currysaus
1 stuk(s)
Ui
50 gram
Witte kool en wortel
½ stuk(s)
Mini-komkommer
½ stuk(s)
Appel
250 gram
Ovenaardappelwedges
½ el
Olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
1.25 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de mayonaise met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Serveer de worst met currysaus met de uienringen, de aardappelpartjes en de salade.