Boerenworst met gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met dille-mayonaise en sperziebonen

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten er in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Voorgegaarde gesneden aardappelpartjes

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

¼ stuk(s)

Ui

200 gram

Sperziebonen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

2.5 gram

Verse dille

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)858 kcal
Energie (kJ)3589 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers6 g
Vezels13.4 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel (zie Tip).
  • Bak de aardappelschijfjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Boerenworst bakken
2
  • Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Bak de ui de laatste 2 minuten mee. Haal de worst uit de pan en bewaar apart.
Dille-mayonaise maken
3
  • Verwarm de pan met de ui opnieuw.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de dille met de mayonaise.
  • Voeg per persoon 1 tl honing en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de boerenworst en de sperziebonen met ui over de borden.
  • Schep de aardappelschijfjes ernaast en serveer de dille-mayonaise erbij.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.