topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bibimbap met kimchisaus

Bibimbap met kimchisaus

met steak, gewokte groenten en spiegelei

Bibimbap bestaat uit verschillende elementen. Wanneer je deze bereidt, koelen anderen al af. Geen zorgen: het is de bedoeling dat je dit gerecht lauwwarm serveert.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

5 gram

Sesamzaad

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

1 stuk(s)

Ei

20 gram

Kimchisaus

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)890 kcal
Energie (kJ)3725 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels7.3 g
Eiwitten39 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Verdeel de wortel, courgette en paddenstoelen in aparte kommen.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Vlees marineren
2

Meng in een kom de helft van de sojasaus en de helft van de sesamolie met 1 tl Koreaanse kruiden per persoon. Meng de steak goed met de marinade en laat marineren in de koelkast.

Groenten bakken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de overige sesamolie met 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de courgette 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de wortel in dezelfde pan 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng op smaak met peper en zout. Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en roerbak de paddenstoelen in 4 - 6 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de helft van de knoflook toe en bak mee. Blus af met de overige sojasaus en 1 tl wittewijnazijn per persoon.

Vlees bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de steak in 1 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon en bak 1 spiegelei per persoon.

Kimchisaus maken
5

Maak in een kleine kom een saus van per persoon: 1 1/2 tl kimchisaus, 1/2 el water, 1 tl bruine suiker, de helft van het sesamzaad en de overige knoflook. Meng goed en bewaar tot serveren.

Serveren
6

Snijd de kogelbiefstuk in reepjes. Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de gewokte groenten over de rijst. Leg de biefstukreepjes erbij. Leg het spiegelei op het geheel. Strooi naar smaak de overige Koreaanse kruiden erover en verdeel de kimchisaus over het geheel. Garneer met het overige sesamzaad (zie Tip).

Tip: Wil je het meeste smaak uit dit gerecht halen? Meng dan alles goed door elkaar met twee lepels zodat alle smaakmakers en het spiegelei goed gemengd worden met de rijst.