Skip to main content
Bibimbap met kimchisaus

Bibimbap met kimchisaus

met steak, gewokte groenten en spiegelei

Bibimbap bestaat uit verschillende elementen. Wanneer je deze bereidt, koelen anderen al af. Geen zorgen: het is de bedoeling dat je dit gerecht lauwwarm serveert.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

5 gram

Sesamzaad

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

1 stuk(s)

Ei

20 gram

Kimchisaus

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

10 ml

Sesamolie

10 ml

Sojasaus

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine basterdsuiker

Voedingswaarden

Energie (kcal)890 kcal
Energie (kJ)3725 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels7.3 g
Eiwitten39 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Verdeel de wortel, courgette en paddenstoelen in aparte kommen.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Vlees marineren
2

Meng in een kom de helft van de sojasaus en de helft van de sesamolie met 1 tl Koreaanse kruiden per persoon. Meng de steak goed met de marinade en laat marineren in de koelkast.

Groenten bakken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de overige sesamolie met 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de courgette 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de wortel in dezelfde pan 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng op smaak met peper en zout. Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en roerbak de paddenstoelen in 4 - 6 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de helft van de knoflook toe en bak mee. Blus af met de overige sojasaus en 1 tl wittewijnazijn per persoon.

Vlees bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de steak in 1 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon en bak 1 spiegelei per persoon.

Kimchisaus maken
5

Maak in een kleine kom een saus van per persoon: 1 1/2 tl kimchisaus, 1/2 el water, 1 tl bruine suiker, de helft van het sesamzaad en de overige knoflook. Meng goed en bewaar tot serveren.

Serveren
6

Snijd de kogelbiefstuk in reepjes. Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de gewokte groenten over de rijst. Leg de biefstukreepjes erbij. Leg het spiegelei op het geheel. Strooi naar smaak de overige Koreaanse kruiden erover en verdeel de kimchisaus over het geheel. Garneer met het overige sesamzaad (zie Tip).

Tip: Wil je het meeste smaak uit dit gerecht halen? Meng dan alles goed door elkaar met twee lepels zodat alle smaakmakers en het spiegelei goed gemengd worden met de rijst.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes