In vergelijking met andere komkommersoorten hebben mini-komkommers een dunnere schil. Ook zijn ze korter, bijna pitloos en extra knapperig. De smaak is mild en lichtzoet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Biefstukreepjes
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Verse gember
15 gram
Teriyakisaus
(Bevat: Soja, Tarwe)
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat: Tarwe, Gluten)
20 gram
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)
½ stuk(s)
Mini-komkommer
1 tl
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
1.5 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Maak in een kom een marinade van de teriyakisaus, knoflook, gember, 1/3 van de wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de biefstukreepjes toe, roer door en zet apart.
Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Meng in een kom de overige wittewijnazijn met de suiker en een snuif zout. Meng de komkommer erdoor en houd apart.
Breng water aan de kook in een pot voor de noedels. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en daarna in kleine blokjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de prei en wortel toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en bak de biefstukreepjes met de teriyaki-marinade in 1 minuut rondom bruin (zie Tip). De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen.
Tip: Bak de biefstukreepjes eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pot met deksel. Giet vervolgens af en voeg de noedels en de zoete Aziatische saus toe aan de pan met groenten. Meng goed door en verwarm het geheel 1 minuut. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop. Serveer de zoetzure komkommer ernaast.