NL: Dit gerecht wordt ook wel vol-au-vent genoemd en verwijst naar het pasteitje dat zo luchtig is dat het met de wind meevliegt. Rijkelijk gevuld met een vegetarische ragout van champignons zal dit gerecht niet snel van je bord waaien.
BE: Vol-au-vent verwijst naar het pasteitje dat zo luchtig is dat het met de wind meevliegt. Rijkelijk gevuld met een vegetarische ragout van champignons zal dit gerecht niet snel van je bord waaien.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
125 gram
Kastanjechampignons
⅓ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Laurierblad
50 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Bladerdeegkoekje
2.5 gram
Verse krulpeterselie
½ stuk(s)
Tomaat
30 gram
Veldsla
8 ml
Olijfolie met citroen
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
ml
[Plantaardige] melk
2 el
[Plantaardige] boter
100 ml
Zoutarme groentebouillon
Préchauffez le four à 180 degrés. Dans la casserole, portez une grande quantité d’eau à ébullition. Épluchez ou lavez bien les pommes de terre et coupez-les en gros morceaux. Nettoyez les champignons blonds à l’essuie-tout, puis coupez-les en lamelles. Coupez les carottes en petits morceaux. Émincez l’oignon. Émincez ou écrasez l’ail.
Tip: Wist je dat kastanjechampignons een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
Faites cuire les pommes de terre 12 à 15 minutes à couvert, puis égouttez-les et réservez-les sans couvercle.
Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans la sauteuse et revenir l’ail, l’oignon, les carottes et les champignons 4 à 6 minutes à feu moyen-vif. Ajoutez ensuite 1 cs de beurre et 1 cs de farine par personne. Faites cuire le tout 1 à 2 minutes. Ajoutez la feuille de laurier, le bouillon et la crème liquide. Remuez bien jusqu’à ce que la sauce soit homogène. Laissez-la ensuite réduire 6 à 8 minutes à feu doux.
Disposez les feuilletés sur la plaque recouverte de papier sulfurisé, puis enfournez-les 5 à 8 minutes. Pendant ce temps, ciselez grossièrement le persil. Écrasez les pommes de terre au presse-purée. Ajoutez le reste du beurre et un filet de lait pour plus d’onctuosité. Salez et poivrez.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de roomboter uit de puree en gebruik niet alle aardappelen, maar houd na het koken 1/2 apart. Maak van dit deel een frisse aardappelsalade de volgende dag.
Coupez les tomates en quartiers. Dans le saladier, mélangez la mâche, les tomates et l’huile d’olive au citron. Salez et poivrez.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Servez un feuilleté sur chaque assiette et remplissez-le de vol-au-vent végétarien. Présentez la purée et la salade en accompagnement. Garnissez le tout du persil.