BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL: Vegetarische ragout met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL:  Vegetarische ragout met champignons

BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL: Vegetarische ragout met champignons

met pasteitje, aardappelpuree en een salade

NL: Dit gerecht wordt ook wel vol-au-vent genoemd en verwijst naar het pasteitje dat zo luchtig is dat het met de wind meevliegt. Rijkelijk gevuld met een vegetarische ragout van champignons zal dit gerecht niet snel van je bord waaien.

BE: Vol-au-vent verwijst naar het pasteitje dat zo luchtig is dat het met de wind meevliegt. Rijkelijk gevuld met een vegetarische ragout van champignons zal dit gerecht niet snel van je bord waaien.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

125 gram

Kastanjechampignons

⅓ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Laurierblad

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bladerdeegkoekje

2.5 gram

Verse krulpeterselie

½ stuk(s)

Tomaat

30 gram

Veldsla

8 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

ml

[Plantaardige] melk

2 el

[Plantaardige] boter

100 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)922 kcal
Energie (kJ)3858 kJ
Vetten61 g
waarvan verzadigd33 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers10 g
Vezels14.7 g
Eiwitten15 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 180 degrés. Dans la casserole, portez une grande quantité d’eau à ébullition. Épluchez ou lavez bien les pommes de terre et coupez-les en gros morceaux. Nettoyez les champignons blonds à l’essuie-tout, puis coupez-les en lamelles. Coupez les carottes en petits morceaux. Émincez l’oignon. Émincez ou écrasez l’ail.

Tip: Wist je dat kastanjechampignons een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Cuire les pommes de terre
2

Faites cuire les pommes de terre 12 à 15 minutes à couvert, puis égouttez-les et réservez-les sans couvercle.

Cuire les légumes
3

Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans la sauteuse et revenir l’ail, l’oignon, les carottes et les champignons 4 à 6 minutes à feu moyen-vif. Ajoutez ensuite 1 cs de beurre et 1 cs de farine par personne. Faites cuire le tout 1 à 2 minutes. Ajoutez la feuille de laurier, le bouillon et la crème liquide. Remuez bien jusqu’à ce que la sauce soit homogène. Laissez-la ensuite réduire 6 à 8 minutes à feu doux.

Cuire les feuilletés
4

Disposez les feuilletés sur la plaque recouverte de papier sulfurisé, puis enfournez-les 5 à 8 minutes. Pendant ce temps, ciselez grossièrement le persil. Écrasez les pommes de terre au presse-purée. Ajoutez le reste du beurre et un filet de lait pour plus d’onctuosité. Salez et poivrez.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de roomboter uit de puree en gebruik niet alle aardappelen, maar houd na het koken 1/2 apart. Maak van dit deel een frisse aardappelsalade de volgende dag.

Préparer la salade
5

Coupez les tomates en quartiers. Dans le saladier, mélangez la mâche, les tomates et l’huile d’olive au citron. Salez et poivrez.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Servir
6

Servez un feuilleté sur chaque assiette et remplissez-le de vol-au-vent végétarien. Présentez la purée et la salade en accompagnement. Garnissez le tout du persil.