Skip to main content
BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes
BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

met appelsienmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruiden

Appels produceren een stofje waardoor ander fruit sneller gaat rijpen. Bewaar je de appels tussen de rest van je fruit? Let dan op dat het andere fruit wat sneller zal rijpen.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Boulettes Very Chouettes van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Appel

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

1 stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Sinaasappel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3298 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers30.5 g
Vezels20.2 g
Eiwitten19.8 g
Zout2.3 g
Potassium374.8 mg
Calcium55.3 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 5 cm lang. Voeg de wortelstaafjes en krieltjes toe aan een grote kom.
  • Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de helft van de Surinaamse kruidenmix. Schep goed om.

Tip: Heb je een BBQ? Dan kun je deze eventueel gebruiken om de patatjes, groenten en veggie balletjes te bereiden.

Garnering bereiden
2
  • Verdeel de krieltjes en wortel over één helft van een bakplaat met bakpapier en rooster 10 minuten in de oven.
  • Pers ondertussen de appelsien uit.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige Surinaamse kruidenmix en 1 1/2 el appelsiensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de peterselie grof.
Groenten roosteren
3
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. 
  • Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes.
  • Voeg aan dezelfde kom die je voor de aardappelen hebt gebruikt de ui, appel en paprika toe. Besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Rooster 30 minuten, of tot de groenten goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Serveren
4
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische gehaktballetjes 4 - 5 minuten.
  • Voeg de BBQ-saus toe en bak 1 - 2 minuten verder.
  • Serveer de patatjes en groenten op borden. 
  • Verdeel de vegetarische gehaktballetjes eroverheen en besprenkel met de appelsienmayo.
  • Garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders