Aziatische kip met sperziebonen en bloemkoolrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische kip met sperziebonen en bloemkoolrijst

Aziatische kip met sperziebonen en bloemkoolrijst

met gomasio

Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2.5 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

45 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Kipfiletblokjes

0.85 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)386 kcal
Energie (kJ)1614 kJ
Vetten15.3 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten27.6 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels7.7 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook voor de rijst 250 ml water per persoon in een waterkoker.
  • Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1-2 minuten.
Koken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Voeg de rijst en per persoon 250 ml kokend water toe aan de pan met deksel. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook 10 minuten, afgedekt, zachtjes (zie TIP).
  • Kook de sperziebonen 8 minuten mee met de rijst.
  • Voeg de laatste 2 minuten ook de bloemkoolrijst toe en kook mee.

Tip: Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.

Kip bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes in ongeveer 6-8 minuten.
  • Voeg de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.
  • Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!