Skip to main content
Andijviestoemp met spekjes
Andijviestoemp met spekjes

Andijviestoemp met spekjes

met kalfsjus en walnootstukjes

Andijvie over? Deze groente is veelzijdiger dan je denkt - gebruik het restje in een Oosterse noedelsoep, in de wok of als alternatief voor spinazie in een omelet.

Labels:
Légumes +
Allergenen:
Walnüsse
Celery

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Gesneden andijvie

250 gram

Aardappelen

50 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Sjalot

10 gram

Walnootstukjes

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Gele wortel

30 gram

Kalfsjus

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3010 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten45.9 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten53.3 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels14.4 g
Eiwitten21.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot.
  • Snijd de wortel in stukken van 2 cm. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen en wortel in 15 minuten gaar. 
  • Kook de andijvie in de laatste minuut mee met de wortel en aardappelen. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat andijvie weinig calorieën bevat, maar wel rijk is aan vitaminen en mineralen zoals foliumzuur, kalium en vitamine K? Vitamine K zit in veel groene bladgroenten en zorgt onder andere voor sterke botten.

Spekreepjes bakken
2
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 5 minuten knapperig.
  • Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen. 
  • Hak de verse kruiden grof.
Saus maken
3
  • Voeg 2 el boter per persoon toe aan de pan met spekjes.
  • Voeg de sjalot toe en fruit 2 - 3 minuten.
  • Voeg de kalfsjus, 2 el kookvocht van de aardappelen en roomboter
    naar smaak toe en laat 4 - 5 minuten indikken.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen, andijvie en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  • Roer de mosterd en de helft van de verse kruiden door de stoemp en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stoemp over de borden. Verdeel de saus over de stoemp. Garneer met de walnootstukjes en de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zalmfilet met Aziatische aardappelsalade

Zalmfilet met Aziatische aardappelsalade

Met gewokte broccoli en sesamzaadjes
Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

met spekjes, citroen en tijm
Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en champignonsalade
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Wienerschnitzel met ovenfrietjes

Wienerschnitzel met ovenfrietjes

met een sauerkrautsalade en cranberrychutney
Ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette

Ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette

met sperziebonen, peultjes en oude kaas
Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

met prei en sperziebonen
Pittige risotto met ontbijtspek en prei

Pittige risotto met ontbijtspek en prei

Met rucola en pecorino
Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

met veldsla, rucola en pecanstukjes
Parelcouscoussalade met avocado en feta

Parelcouscoussalade met avocado en feta

met tomaat, limoen en koriander
Krieltjes met kipworst en spekjes

Krieltjes met kipworst en spekjes

met gemengde groenten en zelfgemaakte appelmoes
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel en walnoot
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Bánh mì met gehaktballetjes

Bánh mì met gehaktballetjes

met zoetzure groente en pittige mayonaise
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Met verse kruiden en amandelschaafsel
Hamburger met Italiaanse twist

Hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
 Kapsalon met gezonde twist

Kapsalon met gezonde twist

met kipfiletreepjes, tomaat en kaas
Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

met gebakken aardappelen, kastanjechampignons en broccoli
Tajine van kip, rode puntpaprika en aubergine

Tajine van kip, rode puntpaprika en aubergine

met peterselie-aardappelen, olijven en citroen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes