Zuid-Amerikaanse visstoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zuid-Amerikaanse visstoof

Zuid-Amerikaanse visstoof

met jalapeño, kokosmelk en rijst

De jalapeño’s maken dit gerecht helemaal compleet. Deze hete peper heeft zijn naam te danken aan de Mexicaanse plaats waar hij voor het eerst gekweekt werd: Xalapa.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

15 gram

Gesneden jalapeño's

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

150 ml

Kokosmelk

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

75 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Koolvis

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

⅓ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)747 kcal
Energie (kJ)3127 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.4 g
Eiwitten31 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in blokjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño's (s) en snijd de jalapeño's fijn.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

Tip: Let op: de jalapeño's zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan de helft van de jalapeño's of serveer apart.

Groenten stoven
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur.
  • Fruit de knoflook, ui, 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon en de eventuele jalapeño's 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe (zie Tip).
  • Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan.

Koken
3
  • Voeg de witte langgraanrijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip).
  • Dep de koolvis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3 cm.
  • Voeg, vlak voor serveren, de koolvis toe aan de pan en verwarm de vis 2 - 3 minuten in de stoof. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Tip: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg en snijd ze extra fijn mee.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Schep de Zuid-Amerikaanse visstoof over de rijst en garneer met de verse koriander.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!