Zoetzure volkoren wraps met gemarineerde tofu
met mangochutney, peer en komkommer-koolsla
Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
⅔ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Peer
100 gram
Witte kool en wortel
(Kan bevatten Selderij)
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
10 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
10 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
180 gram
Gekruide tofublokjes
(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)
6 stuk(s)
Bruine tortilla
(Bevat Tarwe, Gluten)
80 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
4 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
- Snijd de komkommer in fijne reepjes.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in fijne plakjes.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
- Meng in een grote kom 2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout.
- Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart.
- Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes (zie Tip).
- Schep beide nog een keer goed om.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tofublokjes 2 - 3 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten.
- Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Weetje: Wist je dat tofu rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!
- Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met de mangochutney.
- Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de peerplakjes erbij.
- Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.