Skip to main content
Zalm met bospeen en dukkah van wortelloof
Zalm met bospeen en dukkah van wortelloof

Zalm met bospeen en dukkah van wortelloof

Voor dit gerecht gebruik je opperdoezer aardappelen. Dit is een vaste aardappel die alleen in het Noord-Hollandse Opperdoes verbouwd mag worden. Door de aardappelen eerst te koken en daarna in de oven te bakken, worden de partjes goed gaar en lekker krokant aan de buitenkant. Serveer met de zalmfilet en de geroosterde bospeen.

Allergenen:
Noten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Wortel

250 gram

Aardappelen

10 gram

Pecannoten

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)820 kcal
Energie (kJ)3430.9 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten60 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Staafmixer of blender
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven op 180 graden. Breng in 2 pannen met deksel 400 ml water per pan aan de kook voor zowel de bospeen als de aardappelen. Leg de knoflookteen in zijn geheel in de oven en laat 20 minuten poffen.

Snijd de bospeen
2

Verwijder het loof van de bospeen en bewaar apart. Halveer de bospeen in de lengte en snijd vervolgens in de lengte in kwarten. Kook de bospeen in een pan met deksel, 10 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af.

3

Schil of was ondertussen de aardappelen (opperdoezer) grondig en snijd in kwarten. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af.

Leg de wortels op een bakplaat
4

Verdeel vervolgens de bospeen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Verhoog de oventemperatuur naar 220 graden en bak de bospeen 15 minuten.

Gebruik een blender of staafmixer
5

Maak de knoflook-wortelloofdukkah: Gebruik 10 g wortelloof per persoon en spoel deze af. Rooster de pecannoten in een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Haal de knoflook uit de oven en schraap met een lepeltje de binnenkant uit de schil. Mix de pecannoten met de knoflook, extra vierge olijfolie, het wortlelloof, 1 el water per persoon en peper en zout naar smaak in een blender of hoge kom met staafmixer.

6

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan en bak de zalmfilet 3 minuten op het vel. Draai de zalm om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de dukkah
7

Verdeel de zalmfilet, bospeen en aardappelen over de borden. Garneer met de knoflook-wortelloofdukkah.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes