Wrap met krokante kipschnitzel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wrap met krokante kipschnitzel

Wrap met krokante kipschnitzel

met mangoketchup en koolsla

Nieuw ingrediënt in je box: de knapperige kipschnitzel. De Oranjehoen kip eet lokaal kringloopvoer en leeft op een energieneutrale boerderij. Verantwoord genieten dus.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Oranjehoen krokante kipschnitzel

(Bevat Tarwe, Gerst)

45 gram

Mangoketchup

(Bevat Sulfiet)

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Little gem

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4004 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten53.2 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten85.4 g
waarvan suikers21.4 g
Vezels12.6 g
Eiwitten28.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de schnitzel 6 minuten. Keer regelmatig om. 

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2
  • Verhit in een tweede pan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui, paprika en BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. 
  • Snijd ondertussen de sla grof.
Koolsla maken
3
  • Meng in een kom de mix van rode kool, witte kool en wortel met de suiker, wittewijnazijn en de helft van de mayonaise (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng in een kleine kom de mangoketchup met de overige mayonaise en de aangegeven hoeveelheid water. Proef en voeg eventueel sambal naar smaak toe. 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang de mayonaise dan door yoghurt.

Serveren
4
  • Haal de schnitzel uit de pan wanneer deze klaar is en snijd in reepjes.
  • Verdeel de tortilla's over de borden. 
  • Verdeel de sla, gebakken groenten, de koolsla en de schnitzelreepjes eroverheen. 
  • Besprenkel met de mangosaus.