Wrap met krokante kipschnitzel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wrap met krokante kipschnitzel

Wrap met krokante kipschnitzel

met mangoketchup en koolsla

Nieuw ingrediënt in je box! De knapperige kipschnitzel. De oranjehoen kip eet lokaal kringloopvoer en leeft op een energieneutrale boerderij. Verantwoord genieten dus.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Oranjehoen krokante kipschnitzel

(Bevat Tarwe, Gerst)

45 gram

Mangoketchup

(Bevat Sulfiet)

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Little gem

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4004 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten53.1 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten86.3 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels12.6 g
Eiwitten28.5 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de paprika in dunne repen.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de schnitzel 6 minuten. Keer regelmatig om. 
  • Verhit in een tweede pan de overige zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Koolsla maken
3
  • Meng in een kom de mix van rode kool, witte kool en wortel met de mayonaise, suiker en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  • Haal de schnitzel uit de pan en snijd in repen.
  • Verhit dezelfde pan zonder olie op middelhoog vuur en verwarm de roti 1 minuut. Keer halverwege om. 
Serveren
4
  • Verdeel de roti over de borden. 
  • Verdeel de gebakken groenten, de koolsla en de krokante kipschnitzel eroverheen. 
  • Besprenkel met de mangoketchup.