Wortel-pompoenburger met limoenmayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-pompoenburger met limoenmayonaise

Wortel-pompoenburger met limoenmayonaise

geserveerd met zoete aardappel en salade

Je hebt voor de eerste keer een vegetarische wortel-pompoenburger in je box. Deze burger heeft een lichtzoete smaak. De zelfgemaakte limoenmayonaise die je erbij serveert zorgt weer voor een friszure tegenhanger. Laat je ons via de website of de HelloFresh-app weten wat je ervan vindt?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
•Mosterd
•Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

1 tl

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Limoen

1.5 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Wortel-pompoenburger

(Bevat Eieren, Gluten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3243 kJ
Energie (kcal)775 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels13 g
Eiwitten10 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Kleine kom
•Saladekom
•Koekenpan

Instructies

Bakken
1

Was of schil de zoete aardappel en snijd in parten. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en de Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 15 – 25 minuten. Schep regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Pers ondertussen de limoen uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de dille fijn.

Limoenmayonaise maken
3

Meng in een kleine kom 1 tl limoensap per persoon met de mayonaise.

Salade maken
4

Meng in een saladekom de dille en tomaat met de rucola en veldsla. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

Burgers bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wortel-pompoenburger 2 – 3 minuten per kant.

Serveren
6

Schep de salade op de borden en verdeel de zoete aardappel erover. Leg de wortelpompoenburger erop. Garneer de wortelpompoenburger met een klein beetje van de limoenmayonaise en serveer de rest van de mayonaise ernaast.