HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWildzwijnburger Met Kaas En Uienchutney
topBanner
Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en tomatensalade

Lees meer

Kruid je frieten eens met paprikapoeder, chilipoeder of verse kruiden zoals peterselie! Ook lekker: de frieten met kaas bestrooien wanneer deze uit de oven komen.

Labels:Familie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SesamzaadLupineSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, LupineKan bevattenSoja, Ei, Noten)

1 stuk(s)

Rode ui

3 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Wildzwijnburgers

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

40 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4169 kJ
Energie (kcal)996 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van maximaal 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Haal de ui uit de pan en bewaar apart.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers en laat smelten.

5

Meng in de saladekom de rucola, tomaat, pittenmix en de helft van de gebakken ui door de dressing.

6

Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en beleg elke bol met een wildzwijnburger. Schep er een lepel uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.