Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Wortel
200 gram
Aardappelen
100 gram
Spinazie
40 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
40 gram
Uienchutney
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
1 el
[Plantaardige] boter
½ tl
Mosterd
100 ml
Zoutarme runderbouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de aardappelen en wortel onder water in een pot en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Voeg de uienchutney en bouillon toe aan dezelfde pan. Meng goed door en laat de saus 6 - 8 minuten zachtjes koken zodat hij indikt (zie Tip). Roer af en toe door.
Tip: Vind je dat de saus nog wat te dun is? Zet het vuur de laatste 2 minuten hoog zodat de saus meer kan indikken.
Verhit een klontje boter in een wok of sauteerpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of sauteerpan. Voeg, zodra de spinazie geslonken is, de kruidenroomkaas toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappelen, wortel en een scheutje bewaard kookvocht met een aardappelstamper tot een grove puree. Roer de mosterd erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de wortelpuree over de borden en schep de romige spinazie ernaast. Leg de burger op de puree en giet de saus eroverheen.