Skip to main content
Wijnbox | Rood
Wijnbox | Rood

Wijnbox | Rood

Geniet van 6 gevarieerde rode wijnen

Welke karaktertrek zoek jij in een rode wijn? Het Spaanse temperament van een tempranillo of de sensuele afdronk van een shirah? Dat hangt natuurlijk van het menu af en daarom krijg je met deze box een wilde verzameling aan persoonlijkheden in huis. Welke wijn het beste bij het moment past, lees je hieronder.

Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Campo di Marzo Nero d'Avola

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Chiloé Carménère

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Castellani Artimone Negroamaro

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Rode wijn

1 stuk(s)

Palombe Rouge

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Embeleso Tinto Tempranillo

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Voedingswaarden

Instructies

Campo di Marzo Nero d'Avola - Italie
1

Druif: Nero d'Avola
Jaargang: 2020
Aroma's: Zoethout, bramen en bosbessen
Lekker bij: Spaanse rijstschotel, gevulde paprika met chili con carne en Indiase boterkip
Alcoholpercentage: 13%
Allergenen: Sulfiet

Artimone Negroamaro - Italie
2

Druif: Negroamaro
Jaargang: 2020
Aroma's: Kruiden, zoethout en rode bessen
Lekker bij: Pasta stroganoff, droge worst met rozemarijn en quiche met blauwe kaas
Alcoholpercentage: 13%

Embeleso Tinto Tempranillo - Espagne
3

Druif: Tempranillo
Jaargang: 2020
Aroma's: Granaatappel en zwart fruit
Lekker bij: Spaanse klassiekers zoals groentepaella, manchego en serranoham.
Alcoholgehalte: 12,5%

Maison le Bosquet Rouge - Frankrijk
4

Druif: Cinsault, grenache noir, syrah <br>
Jaargang: 2018 <br>
Aroma's: Rijp rood fruit met een vleugje mediterrane kruiden <br>
Alcoholpercentage: 12,5%<br>
Allergenen: sulfiet<br>

Chiloé Carménère - Chile
5

Druif: Carménère
Jaargang: 2021
Aroma&#39;s: zwart fruit, vanille
Lekker bij : Moussaka, kalfsstoof en een kaasplank met pittige kazen
Alcoholpercentage: 13%
Allergenen: sulfiet

Palombe Carignan - France
6

Druif: Carignan
Jaargang: 2020
Aroma's: kersen
Lekker bij: Kip piccata, risotto met venkel en varkensworst en olijven couronne met tapenade formaggio
Alcoholpercentage: 13,5%


*Ons vakmanschap drink je met verstand.*

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Coq au vin met zilveruitjes en champignons

Coq au vin met zilveruitjes en champignons

met rode wijn, aardappelpuree en een gemengde salade
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en een sinaasappelsalade
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Embeleso Tempranillo (Spanje) als extra

Embeleso Tempranillo (Spanje) als extra

2020 | Fruitige rode wijn met tonen van kruisbes en granaatappel
Campo di Marzo Salice Salentino (Italië) als extra

Campo di Marzo Salice Salentino (Italië) als extra

2021 | Soepel en elegant
Modularity: Palombe rouge

Modularity: Palombe rouge

2019 | Vin rouge doux aux notes de fruits noirs et de cerises
Negroamaro (2019, Italië) als extra

Negroamaro (2019, Italië) als extra

75 cl | Soepele rode wijn met kruidige tonen van zoethout en bramen
Verse pappardelle met kalfsstoof

Verse pappardelle met kalfsstoof

met bleekselderij, rode wijn en pecorino
El Aritza Merlot (Spanje) als extra

El Aritza Merlot (Spanje) als extra

2021 | Soepel en rond
Chiloé Carménère (Chili) als extra

Chiloé Carménère (Chili) als extra

2021 | Soepel en rond
Campo di Marzo Nero d'Avola (Italië) als extra

Campo di Marzo Nero d'Avola (Italië) als extra

2020 | Soepel en vol
Flespompoen gevuld met parelcouscous, brie en walnoten

Flespompoen gevuld met parelcouscous, brie en walnoten

met hasselback-aardappelen, zelfgemaakte jus en salade
Kippendij met paddenstoelenmix, bataatcrème en rode wijnsaus

Kippendij met paddenstoelenmix, bataatcrème en rode wijnsaus

Limited edition (op=op)
Kalfssukade met rodewijnsaus met knapperige pompoenparten uit de oven

Kalfssukade met rodewijnsaus met knapperige pompoenparten uit de oven

met kaasplankje als nagerecht
Wijn bij de Gourmetbox

Wijn bij de Gourmetbox

3 verschillende wijnen - 6 flessen
Fruitige rode wijn - Spanje

Fruitige rode wijn - Spanje

Bobal, syrah 2017
Betoverende varkenshaas

Betoverende varkenshaas

met geroosterde pompoen, aardappelpuree en magische kruiden
Risotto met rode wijn en paddestoelen

Risotto met rode wijn en paddestoelen

met truffel-gruyère crostini's
Steak met rode-wijnsaus

Steak met rode-wijnsaus

met appel-witloofsalade en Italiaans gekruide aardappelpartjes
Wijn bij de Kerstbox

Wijn bij de Kerstbox

4 verschillende wijnen - 6 flessen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus