Wentelteefjes kunnen wat ons betreft altijd. Zin om uitgebreid te ontbijten? Daar is dit recept ook perfect voor! De crème fraîche en de citroenmelisse zorgen voor een frisse smaak, die deze stevige bollen goed kunnen gebruiken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Friese suikerbol
(Bevat: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)
6 leaves
Verse citroenmelisse
3 tl
Gemalen kaneel
125 ml
Biologische halfvolle melk
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
4 el
Biologische crème fraîche
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
3 el
Fijne kristalsuiker
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Snijd de bovenkant en de onderkant van de Friese reuzebollen eraf. Snijd de citroenmelisse in reepjes.
Meng in een ondiep bord de suiker met de kaneel. Klop in een ander ondiep bord de melk met het ei met een garde.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de suikerbollen door het eimengsel en vervolgens door het suikermengsel. Leg de suikerbollen in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.
Verdeel de wentelteefjes over de borden, serveer met de crème fraîche en garneer met de citroenmelisse.