Vegetarische hamburger met gebakken ui en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische hamburger met gebakken ui en champignons

Vegetarische hamburger met gebakken ui en champignons

met patatjes uit de oven en salade

Vandaag geniet jij van een vegetarische burger van De Vegetarische Slager! Met de structuur van een malse burger, maar dan vegetarisch. Wie wil dat nou niet?

Labels:
Veggie
ā€¢Speciaal ingrediĆ«nt
Allergenen:
Sesamzaad
ā€¢Soja
ā€¢Tarwe
ā€¢Melk (inclusief lactose)
ā€¢Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediƫnten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Hamburgerbroodje met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

20 gram

Rucola en veldsla

Ā½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Le Burger van de Vegetarische Slager

(Bevat Tarwe, Eieren, Soja Kan bevatten Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

Ā½ el

[Plantaardige] boter

2 el

[Plantaardige] mayonaise

Ā½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

Ā½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4295 kJ
Energie (kcal)1027 kcal
Vetten60.1 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten86.5 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels16.7 g
Eiwitten31 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

ā€¢Kom
ā€¢Bakplaat met bakpapier
ā€¢Keukenpapier
ā€¢Saladekom
ā€¢Kleine kom
ā€¢Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Dep de aardappelpartjes droog met keukenpapier of een schone doek. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Dressing maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en veldsla door de dressing in de saladekom.

Honingmayonaise maken
3

Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl honing per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Meng per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt. Ook kun je de aardappelen halveren en de overige aardappelen bij een andere maaltijd deze week gebruiken, bijvoorbeeld in een salade voor lunch of avondeten, samen met de mayonaise.

Groenten bakken
4

Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in schijfjes. Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, maar houd de groenten in de pan zodat ze niet te veel afkoelen.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Burger bakken
5

Verhit de overige boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische burger 2 - 3 minuten per kant.

Serveren
6

Snijd het broodje open en besmeer met de helft van de honingmayonaise. Beleg elk broodje met 1 vegetarische burger en de helft van de gebakken ui en champignons. Serveer de patatjes uit de oven, de salade, de overige gebakken ui, champignons en honingmayonaise ernaast.