Skip to main content
Varkensworstjes in honing-mosterddressing
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels

In de Oudheid geloofde men dat rozemarijn het geheugen verbeterde. Studenten droegen in middeleeuws Europa vaak rozemarijntakjes tijdens examens om hun cognitieve functie te verbeteren.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)

40 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2911 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten37.4 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten58.6 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels17.1 g
Eiwitten25 g
Zout1.5 g
Potassium212.8 mg
Calcium34 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de krieltjes doormidden en eventuele grote krieltjes in kwarten. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd de blaadjes grof.
  • Meng in een kom de krieltjes met de helft van de rozemarijn en een klein scheutje olijfolie.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Wortels bereiden
2
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de wortels in halve maantjes van ongeveer 2 cm dik. Voeg toe aan een sauteerpan.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten zachtjes koken, of tot de wortels zacht zijn.
  • Haal het deksel van de sauteerpan en kook nog 3 - 5 minuten (zie Tip).

Tip: Is er nog kookvocht? Giet dan af in een vergiet en voeg de wortels daarna terug toe aan de sauteerpan.

Aardappelen afmaken
3
  • Roer de overige rozemarijn en extra vierge olijfolie naar smaak erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de ui in 8 partjes en leg naast de aardappelen op de bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak 10 - 15 minuten verder in de oven, of tot alles gaar is.
Serve
4
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 6 - 8 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur, verdeel de helft van de honing-mosterddressing erover en bak, afgedekt, 1 - 2 minuten verder.
  • Serveer alles op diepe borden. 
  • Besprenkel de worstjes met de overige honing-mosterddressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders