BestellenCadeaubon
Udonnoedelsoep met gebakken heekfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedelsoep met gebakken heekfilet

Udonnoedelsoep met gebakken heekfilet

met spitskool en broccoli

Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Lactosevrij
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

100 gram

Spitskool en broccoli

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Heekfilet

0.13 zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)560 kcal
Energie (kJ)2344 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers13 g
Vezels8.9 g
Eiwitten35 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Wok
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon en voeg 100 ml kokend water per persoon toe (zie Tip).

• Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snipper de ui.

• Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

• Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan zoutarme bouillon of voeg in stap 4 de sojasaus naar smaak toe.

Soep maken
2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember, ui en rode peper (s) 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

• Voeg de wortel en de groentemix toe en roerbak 2 minuten.

• Voeg de bouillon en Vietnamese saus toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en noedels toe.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de overige zonnebloemolie en bak de vis 2 - 3 minuten op het vel.
  • Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De heekfilet in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Serveren
4

• Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper.

• Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de heekfilet erop.