HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUdonnoedelsoep Met Gebakken Heekfilet
topBanner
Udonnoedelsoep met gebakken heekfilet

Udonnoedelsoep met gebakken heekfilet

met spitskool en broccoli

Lees meer

Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.

Labels:CaloriebewustLekker snelExtra groenteInspiratieLactosevrij
Allergenen:GlutenTarweVisSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Wortel

125 gram

Champignons

200 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten, Tarwe)

2 stuk(s)

Heekfilet

(BevatVis)

¼ zakje(s)

Vietnamese saus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

10 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

600 ml

Groentebouillon

3 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2344 kJ
Energie (kcal)560 kcal
Energie (kJ)2344 kJ
Energie (kcal)560 kcal
Vetten25.0 g
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten46 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers13.0 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8.9 g
Vezels8.9 g
Eiwitten35 g
Eiwitten35 g
Zout5.0 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Wok
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

• Bereid de bouillon en voeg 100 ml kokend water per persoon toe (zie Tip).

• Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snipper de ui.

• Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

• Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan zoutarme bouillon of voeg in stap 4 de sojasaus naar smaak toe.

2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember, ui en rode peper (s) 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

• Voeg de wortel en de groentemix toe en roerbak 2 minuten.

• Voeg de bouillon en Vietnamese saus toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en noedels toe.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

3
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de overige zonnebloemolie en bak de vis 2 - 3 minuten op het vel.
  • Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De heekfilet in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

4

• Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper.

• Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de heekfilet erop.