Turks broodje met kip kebab en yoghurt-knoflooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met kip kebab en yoghurt-knoflooksaus

Turks broodje met kip kebab en yoghurt-knoflooksaus

met feta en tomaat

Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kip kebab!

Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Gluten Kan bevatten Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

75 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Rodewijnazijn

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2481 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten56.5 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels4.5 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen en verkruimel de feta. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de peterselie fijn.

2

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kip met de helft van de ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).

Tip: De andere helft van de ui gebruik je rauw in de volgende stap. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kip.

3

Meng ondertussen in een kleine kom de overige ui met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kleine kom de yoghurt met de knoflook en peterselie en breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.

4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de kip kebab. Garneer met de yoghurt-knoflooksaus, feta, tomaat, ui en salademix.