Skip to main content
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselder

Bladerdeeg is een luchtig, kruimelig deeg dat wordt gemaakt door laagjes boter en deeg te stapelen. Tijdens het bakken ontstaan er knapperige, luchtige laagjes - perfect voor allerlei gerechten!

Labels:
Extra groente
Familie
Eenpansgerecht
Allergenen:
Mosterd
Soja
Gerst
Tarwe
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

10 gram

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

1 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat: Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3224 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten48.1 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten57.6 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels10.3 g
Eiwitten26.5 g
Zout2.1 g
Potassium621.9 mg
Calcium100.8 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Halveer bleekselder in de lengte en snijd dan in kleine stukjes.
  • Verhit een klontje boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel en bleekselder 4 - 5 minuten.
Vulling maken
2
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de tomaat, de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak), worcestershiresaus en de bouillon toe.
  • Breng de vulling aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de vulling is ingedikt. 
  • Breng op smaak met peper en zout.
Ovenschotel maken
3
  • Voeg de vulling toe aan een ovenschaal.
  • Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. 
  • Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Serveren
4
  • Serveer de ovenschotel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders