Tostada's met tonijn en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tostada's met tonijn en garnalen

Tostada's met tonijn en garnalen

met mangosalsa, avocadodip en tortillachips

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

80 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

120 gram

Tonijnblokjes

(Bevat Vis)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Tomaat

40 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

40 gram

Sweet chili tortillachips

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4841 kJ
Energie (kcal)1157 kcal
Vetten59.1 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten102.7 g
waarvan suikers26.5 g
Vezels8.9 g
Eiwitten48.6 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Kom
Aluminiumfolie
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Meng in een kom de garnalen met de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak), 1/2 el olijfolie per persoon en een snuifje zout. Dek de kom af met aluminiumfolie en laat in de koelkast marineren tot gebruik.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 
  • Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes.
  • Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in partjes.
Salsa maken
2
  • Meng in een kom de mango, tomaat, komkommer, de helft van de zoet-pikante chilisaus en de helft van de koriander.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de salsa. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart.
  • Meng in een kleine kom de zure room met het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Bakken
3
  • Wrijf de mini-tortilla's in met 1 el zonnebloemolie per persoon en de overige Mexicaanse kruiden.
  • Verdeel de mini-tortilla's over een bakplaat met bakpapier en bak in 4 - 6 minuten knapperig.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op hoog vuur. Bak de garnalen met de marinade 2 minuten.
  • Voeg de tonijnblokjes toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Beleg de tostada's met de avocadodip, mangosalsa, garnalen en tonijnblokjes. 
  • Besprenkel met de overige zoet-pikante chilisaus.
  • Garneer met de zure room en de overige koriander.
  • Serveer met de tortillachips.