Tomaten-groentesoep met zelfgemaakte kaasstengels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaten-groentesoep met zelfgemaakte kaasstengels

Tomaten-groentesoep met zelfgemaakte kaasstengels

met crème fraîche en basilicumcrème

Vandaag maak je gemakkelijk zelf kaasstengels door twee repen bladerdeeg om elkaar te draaien. Als er een kleine kok in huis is, kun je deze vragen om te helpen!

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

15 gram

Geraspte belegen kaas

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

7.5 ml

Basilicumcrème

25 gram

Biologische zure room

½ stuk(s)

Laurierblad

100 gram

Italiaanse groentemix

100 gram

Passata

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)943 kcal
Energie (kJ)3944 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers24 g
Vezels8.9 g
Eiwitten18 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Kaasstengels maken
2

Snijd het bladerdeeg in twee gelijke helften. Verdeel over de ene helft de geraspte belegen kaas en de tijm. Besprenkel met peper en zout. Leg de andere helft van het deeg erop en druk voorzichtig aan. Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm dik. Pak een reep aan beide uiteinden vast en draai één uiteinde voorzichtig een paar keer om, zodat er een gedraaide kaasstengel ontstaat. Herhaal dit tot alle repen gedraaid zijn. Leg de kaasstengels op een bakplaat met bakpapier en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Soep bereiden
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit 2 minuten. Voeg de passata en cherrytomaten toe en bak 2 minuten mee. Voeg per persoon: 200 ml water en 1 tl honing toe. Voeg de groentemix, het laurierblad en de Siciliaanse kruidenmix toe, verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de soep, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.

Soep afmaken
4

Haal het laurierblad uit de pan. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel meer water toe als je de soep wilt verdunnen.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 400 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Soep garneren
5

Haal de soeppan van het vuur. Verdeel de soep over diepe borden of soepkommen. Garneer de soep met de basilicumcrème en de crème fraîche.

Serveren
6

Serveer de tomaten-groentesoep met de kaasstengels.