Parelcouscous, ook wel ptitim of fregola genoemd, is groter dan gewone couscous omdat het in grotere bolletjes is gerold. Hierdoor heeft het een stevigere textuur, perfect om sauzen te absorberen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
40 gram
Parelcouscous
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)
1 stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Gluten, Haver, Rogge, Sesamzaad Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
2.5 gram
Verse dragon
25 gram
Biologische zure room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
10 gram
Abrikozenstukjes
(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)
1 el
Olijfolie
300 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat, paprika en rode puntpaprika in blokjes. Ris de blaadjes van de dragontakjes en snijd fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppot met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui, tomaat, paprika, puntpaprika, abrikozen en de helft van de knoflook 2 minuten. Roer regelmatig goed door. Voeg 2/3 van de bouillon toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Breng water aan de kook in een pot voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 - 14 minuten gaar (zie Tip). Giet af en laat uitstomen.
Tip: In je box zit waarschijnlijk meer parelcouscous dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg de juiste hoeveelheid per persoon af, of gebruik alles als je een grote eter bent.
Snijd ondertussen het broodje open en snijd elke helft in 3 repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 8 - 10 minuten krokant in de oven.
Haal ondertussen de soeppot van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel de overige bouillon toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de geraspte Italiaanse kaas, de overige zure room en de dragon (zie Tip). Serveer met de soepstengels.
Tip: Dragon heeft een vrij sterke smaak, dus proef goed en voeg naar smaak meer of minder toe.