De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en voeg toe aan je bowl.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ bosje(s)
Radijs
½ stuk(s)
Komkommer
75 gram
Risottorijst
¼ stuk(s)
Avocado
1.5 cm
Verse gember
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
2.5 gram
Sesamzaad
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
naar smaak
Peper en zout
1.5 tl
Suiker
2 el
Wittewijnazijn
0.12 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Portez une grande quantité d'eau à ébullition pour le riz et émiettez-y 1/4 de bouillon cube par personne. Pendant ce temps, retirez les fanes des radis et détaillez ces derniers en quartiers. Coupez le concombre en petits dés.
Dans le saladier, mélangez, par personne : 2 cs de vinaigre de vin blanc et 1,5 cc de sucre ainsi qu'une pincée de sel. Mélangez-y le concombre et les radis. Réservez et remuez régulièrement. Ajoutez le riz pour risotto à la casserole et faites-le cuire 12 à 15 minutes à couvert. Égouttez-le dans la passoire, rincez à l'eau tiède, puis égouttez-le à nouveau.
Pendant ce temps, coupez l'avocat en deux, retirez-en le noyau, épluchez-le et coupez-en la chaire en fines tranches. Râpez finement le gingembre. Dans le petit bol, mélangez la mayonnaise et le gingembre râpé.
Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!
Servez le riz dans des grands bols et garnissez-le des graines de sésame. Disposez les radis et concombre à l'aigre-douce, les miettes de saumon et les tranches d'avocat à côté. Déposez une cuillerée de mayonnaise au gingembre au milieu et servez avec la sauce soja.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid sojasaus en voeg eventueel meer naar smaak toe. Wist je dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine D? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.