topBanner
Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer

Japan
Lees meer

Hoe eet je met stokjes? Wat is umami? In juli gaan we naar Tokyo voor de Olympische Spelen en ontdekken we de geheimen van de Japanse keuken.

Labels:Lekker snel
Allergenen:EiMosterdSesamzaadVisGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 bun

Radijs

1 stuks

Komkommer

150 g

Risottorijst

½ stuks

Avocado

3 cm

Verse gember

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 zakje

Gomasio

(BevatSesamzaad)

160 g

Zalmsnippers

(BevatVis)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

4 el

Wittewijnazijn

3 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3234 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels5 g
Eiwitten27 g
Cholesterol0 mg
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Vergiet
Kleine kom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het radijsblad van de radijsjes en snijd de ze in kwarten. Snijd de komkommer in kleine blokjes.

2

Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Laat daarna uitlekken.

3

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Rasp de gember fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

4

Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met de gomasio. Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de plakjes avocado. Schep een lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.