Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise
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Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer

Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout - perfect om smaak te versterken maar je zoutinname te verminderen.

Allergenen:
Mosterd
Eieren
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Risottorijst

¼ stuk(s)

Avocado

1.5 cm

Verse gember

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1.5 tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)773 kcal
Energie (kJ)3234 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13 g
Vezels3.7 g
Eiwitten27 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Vergiet
Rasp
Kleine kom

Instructies

Préparer
1

Portez une grande quantité d'eau à ébullition pour le riz et émiettez-y 1/4 de bouillon cube par personne. Pendant ce temps, retirez les fanes des radis et détaillez ces derniers en quartiers. Coupez le concombre en petits dés.

Préparer la salade
2

Dans le saladier, mélangez, par personne : 2 cs de vinaigre de vin blanc et 1,5 cc de sucre ainsi qu'une pincée de sel. Mélangez-y le concombre et les radis. Réservez et remuez régulièrement. Ajoutez le riz pour risotto à la casserole et faites-le cuire 12 à 15 minutes à couvert. Égouttez-le dans la passoire, rincez à l'eau tiède, puis égouttez-le à nouveau.

Préparer la mayonnaise au gingembre
3

Pendant ce temps, coupez l'avocat en deux, retirez-en le noyau, épluchez-le et coupez-en la chaire en fines tranches. Râpez finement le gingembre. Dans le petit bol, mélangez la mayonnaise et le gingembre râpé.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Servir
4

Servez le riz dans des grands bols et garnissez-le de gomasio. Disposez les radis et concombre à l'aigre-douce, les miettes de saumon et les tranches d'avocat à côté. Déposez une cuillerée de mayonnaise au gingembre au milieu et servez la sauce soja avec.

Tip: Wist je dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine D? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.