BestellenCadeaubon
Stoemp met Chinese kool en kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

met saus van ui en gekookt ei

Vandaag geen gewone stoemp, maar een stoemp met Aziatische draai! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen:
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Chinese kool

⅓ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 ml

Kokosmelk

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2629 kJ
Energie (kcal)628 kcal
Vetten32.3 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten62.7 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels14.4 g
Eiwitten19 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Kool bereiden
2

Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de kool met 1 tl groene currykruiden per persoon 6 - 7 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in grove halve ringen. Kook de eieren de laatste 4 - 8 minuten mee met de aardappelen (zie Tip).

Tip: Hoe lang je de eieren kookt hangt af van hoe jij je eitje graag eet: ga je voor zacht of hard?

Saus maken
3

Verhit 1 el boter per persoon in de pan van de Chinese kool op middellaag vuur. Bak de ui 4 - 5 minuten. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes reduceren.

Puree maken
4

Giet ondertussen de eieren en aardappelen af, laat de eieren schrikken onder koud water en houd apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree. Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus, witte miso, peper en zout.

Tip: Voeg de kokosmelk lepel voor lepel toe om te voorkomen dat de puree te waterig wordt.

Eieren pellen
5

Pel de eieren en snijd doormidden.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel de stoemp over de borden. Schenk de saus met ui over de stoemp en serveer het ei erbij. Garneer met de gefrituurde uitjes (zie Tip).

Tip: Voeg de gefrituurde uitjes toe vlak voor het serveren zodat ze niet zacht worden door de puree.