Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo

Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo

met rijst, courgette en gezouten pinda's

Nieuw ingrediënt in je box! Sriracha-mayo is een mix van pikante sriracha en zachte mayo. Simpel, lekker en het geeft een kick aan je gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Mosterd
Soja
Eieren
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Witte kool en wortel

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2922 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten73.9 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels6.9 g
Eiwitten17.1 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de limoen in kwarten.
  • Snijd de courgette in halve maantjes van ½ cm dik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Sticky paddenstoelen maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen en courgette toe en bak in 6 - 8 minuten goudbruin. 
  • Bak de laatste 2 minuten de Vietnamese saus mee. Breng op smaak met peper en zout.
Rijst bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gemberpuree, koolmix, wortel en Koreaanse kruiden toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak 2 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de paddenstoelen en courgette over de rijst.
  • Garneer met de gezouten pinda's en de sriracha-mayo (let op: pikant! Gebruik naar smaak).
  • Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit.