Skip to main content
Griezel piri-pirizalm met vervloekte wortellinten

Griezel piri-pirizalm met vervloekte wortellinten

met parelcouscous en kwaadaardige korianderdressing

Piri-piri is een klein, maar pikant pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

Allergenen:
Vis
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Gluten, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1.25 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3738 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten46.2 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers29.9 g
Vezels8.6 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.6 g
Potassium526 mg
Calcium81 mg
Iron1.2 mg
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten.
  • Giet af indien nodig en houd afgedekt apart.
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel.
  • Meng in een kom de suiker met de wittewijnazijn. Voeg de wortellinten toe en meng goed. Houd apart.
Groenten bakken
2
  • Snijd de courgette in halve maantjes en de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette en ui 5 - 7 minuten.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met de piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak).
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Draai de vis om en bak nog 2 minuten op de andere kant.
  • Voeg in de laatste minuut de honing toe.
Serveren
4
  • Roer de Koreaanse kruiden en de gebakken groenten door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de parelcouscous op diepe borden en leg alles erbovenop.
  • Meng het achtergebleven vocht van de ingelegde wortel met de mayonaise en de helft van de koriander.
  • Besprenkel met de dressing en garneer met de overige koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders