Skip to main content
Steak in knoflook-sesamboter

Steak in knoflook-sesamboter

met sperziebonen en gebakken aardappelen op z'n Indonesisch

Als je steak voor het bakken op kamertemperatuur laat komen, wordt de warmte tijdens het bakken gelijkmatiger over het vlees verdeeld. Het resultaat is een malse en sappige steak.

Labels:
Eiwitrijk
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Sperziebonen

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ tl

Pikante rode saus [zoals sriracha]

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2719 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels13.5 g
Eiwitten39 g
Zout2 g
Potassium1482.3 mg
Calcium170.5 mg
Iron2.5 mg
Deksel
Large Frying Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in wedges.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen, afgedekt, 18 - 20 minuten. Schep regelmatig om.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Sperziebonen bakken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit opnieuw een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en sperziebonen 10 - 12 minuten.
  • Blus de pan af met de aangegeven hoeveelheid water voor de saus en voeg de pikante rode saus en woksaus met gember toe. Breng op smaak met peper en zout.
Steak bakken
3
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de boter goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper. Laat minstens 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Serveren
4
  • Verhit opnieuw een klontje boter in dezelfde pan en bak de knoflook, het sesamzaad en de sojasaus 1 minuut.
  • Serveer de aardappelwedges over borden met de steak en sperziebonen ernaast.
  • Besprenkel de steak met de soja-knoflooksaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders