Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi
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Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi

Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi

met semi-gedroogde tomaten en tijm

Aardpeer kent vele namen. Wist jij dat deze groente ook topinamboer, jarusalemartisjok en knolzonnebloem wordt genoemd?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardpeer

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

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Voedingswaarden

Energie (kcal)982 kcal
Energie (kJ)4107 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd28 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers16 g
Vezels28.1 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Cuire à l'eau
1

Épluchez les pommes de terre et les topinambours, puis taillez-les en gros morceaux de taille égale. Versez de l’eau à hauteur des topinambours dans la casserole. Émiettez le bouillon cube par-dessus et portez à ébullition à couvert. Laissez cuire à petit bouillon 15 à 20 minutes. Ajoutez les pommes de terre après 5 minutes. Ensuite, égouttez en conservant un peu de liquide de cuisson et réservez sans couvercle.

Tip: Wist je dat aardpeer zeer rijk is aan ijzer? De 100 gram aardpeer in dit recept bevat zelfs meer ijzer dan 100 gram biefstuk! Naast de aardpeer zit ook spinazie bomvol ijzer.

Couper
2

Écrasez ou émincez l'ail. Coupez les tomates semi-séchées en petits morceaux. Taillez l'halloumi en tranches de 1/2 cm d’épaisseur et déchirez les épinards en petits morceaux.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 75 gram halloumi per persoon en vervang de roomboter in de puree door een extra scheutje melk of kookvocht van de aardappelen.

Cuire
3

Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne à feu moyen-vif dans le wok ou la sauteuse et revenir 2/3 de l'ail avec 1,5 cc thym séché par personne 1 minute. Ajoutez les épinards et poursuivez la cuisson 3 à 4 minutes. Ajoutez les morceaux de tomates semi-séchées et faire cuire encore 1 minute. Salez et poivrez. Réservez au chaud à couvert.

Cuire le halloumi
4

Pendant ce temps, faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle et cuire le halloumi 2 à 3 minutes par côté avec le reste d'ail.

Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de halloumi direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: knapperig van buiten en mals vanbinnen.

Assaisonner
5

Écrasez les pommes de terre et les topinambours en purée. Ajoutez 1 cs de beurre par personne et un filet de liquide de cuisson pour plus d’onctuosité. Incorporez la moutarde à la purée, puis salez et poivrez. Goûtez et rectifiez l’assaisonnement si nécessaire. Ajoutez les épinards cuits à la purée, mélangez bien.

Tip: Zit er nog wat olie bij de semi-gedroogde tomaten? Meng deze dan door de puree!

Servir
6

Servez le plat sur les assiettes et accompagnez du halloumi.