Schelvisfilet met bieslooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvisfilet met bieslooksaus

Schelvisfilet met bieslooksaus

met aardappeltjes en bospeen uit de oven

Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)

Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

0.42 bosje(s)

Bospeen

250 gram

Aardappelen

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische volle yoghurt

1 stuk(s)

Schelvisfilet

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2416 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12 g
Vezels14.9 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bospeen. Weeg 200 g bospeen per persoon af. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in lange, smalle parten.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de wortelen rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is van belang voor een gezonde groei, de ogen en het afweersysteem. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en rijk aan vezels.

Koken
2

Kook de bospeen en aardappelen samen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren
3

Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, dep ze droog met keukenpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Bak 20 - 30 minuten in de oven (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De oventijd van de aardappelen en bospeen kan langer zijn als je een combioven of elektrische oven gebruikt. Prik er in met een vork: als dit makkelijk gaat, zijn de bospeen en aardappelen gaar.

Bieslooksaus maken
4

Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, 1/2 tl mosterd per persoon en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De yoghurt maakt het sausje niet alleen heerlijk fris, maar ook caloriearm en een bron van calcium en vitamine B2!

Saus opwarmen
5

Dep tegen het einde van de oventijd de schelvisfilet droog met keukenpapier. Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, tot hij gaar is. Haal de vis uit de koekenpan en roer de bieslooksaus door het bakvet in de pan.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg de schelvisfilet erop en serveer met de bieslooksaus.