Skip to main content
Schelvis met gebakken bospeen en zilvervliesrijst
Schelvis met gebakken bospeen en zilvervliesrijst

Schelvis met gebakken bospeen en zilvervliesrijst

Met een mosterd-dille-yoghurtsaus

3.2
(3,3K)

Gewone yoghurt schift als je dit verwarmt, maar Griekse en Turkse yoghurt schiften niet en kun je dus wel verwarmen. Hierdoor kun je er heerlijke sauzen van maken! In de yoghurtsaus verwerk je verse dille. Weetje: in Duitsland is het een oud gebruik dat bruiden dille in de schoen dragen. Dit zou geluk brengen.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

85 gram

Zilvervliesrijst

200 gram

Wortel

1

Schelvisfilet

(Bevat: Vis)

3 el

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)687 kcal
Energie (kJ)2874.4 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten79 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Kook 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rijst. Snijd de dille fijn.

2

Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd het groen van de bospeen, maar laat nog een klein stukje zitten.
3

Was ondertussen de bospeen grondig. Snijd het groen van de bospeen, maar laat nog een klein stukje zitten. Halveer grote bospenen. Kook 10 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af.

4

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de bospeen nog 5 minuten in de koekenpan op middelmatig vuur.

Bak de schelvis 2 minuten aan elke kant.
5

Verhit ondertussen de olijfolie in een andere koekenpan en bak de schelvis 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur

Kook de yoghurt met mosterd zachtjes.
6

Breng in een van de pannen met deksel de yoghurt met de mosterd zachtjes aan de kook. Voeg de helft van de dille toe en roer door.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de schelvis, peen en rijst over de borden. Serveer met de warme mosterd-dille-yoghurtsaus en garneer met de overige dille.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders