Skip to main content
Varkensboerenworst met patatjes en groenten

Varkensboerenworst met patatjes en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!

Je kunt dit recept makkelijk aanpassen aan de smaak van jouw kleintjes, zonder te hoeven inleveren op je eigen smaak. Houd het simpel voor de kinderen en geniet van de ingrediënten die speciaal voor jou zijn toegevoegd!

Labels:
Famille

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

200 gram

Aardappelwedges

1 stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Prei

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3364 kJ
Energie (kcal)804 kcal
Vetten51.8 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten53.9 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels15.2 g
Eiwitten24.6 g
Zout2.2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium347.5 mg
Calcium56.5 mg
Iron0.4 mg
Pan
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de aardappelwedges met de Siciliaanse kruidenmix in 15 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng water aan de kook in een pot.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Worst bakken
2
  • Snijd de wortel in schijfjes. Kook de wortel in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 2 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 8 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
  • Haal de worst uit de pan en bewaar apart.
Prei snijden
3
  • Snijd de prei in halve ringen.
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan op hoog vuur en bak de prei 3 - 4 minuten.
  • Voeg de wortel toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de dille fijn.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de honing, mosterd en dille naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de patatjes over borden met de boerenworst en groenten ernaast.
  • Voor de ouders: serveer met de dille-mayonaise.
  • Voor de kinderen: serveer met wat normale mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders