topBanner
Sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus

Sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus

met volkoren pita en mangochutney

Lees meer

Sabich is een ultiem streetfoodgerecht. Origineel wordt het met gepekelde mango (amba) geserveerd - deze HelloFresh variant maak je met onze eigen mangochutney.

Labels:Veggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSesamzaadSchwefeldioxid oder SulfiteSulfiteMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

100 gram

Gesneden rodekool

1 stuk(s)

Tomaat

4 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Hummus

(BevatSesamzaad, Schwefeldioxid oder Sulfite, Sulfite, Mosterd)

80 gram

Mangochutney

(BevatMosterd)

35 gram

Tahin

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3723 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers33.0 g
Vezels16 g
Eiwitten30 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Besprenkel de plakken met zout, en laat intrekken tot je gaat bakken.

2

Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak vervolgens de plakken aubergine 6 - 8 minuten per kant. Laat de aubergine vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.

3

Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de rodekool hieraan toe en schep af en toe om. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

4

Bak de pita's de laatste 3 - 5 minuten in de oven. Pel de eieren en snijd in plakken.

5

Doe de tomatenblokjes, rodekool, tahin, hummus, eieren, gegrilde aubergine en mangochutney allemaal in aparte kommetjes. Zet deze op tafel zodat iedereen zijn eigen pita kan vullen met dingen die ze lekker vinden.

6

Laat iedereen zijn eigen sabich samenstellen.