Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt verkregen door de pasta rond een stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Courgette
70 gram
Champignons
½ stuk(s)
Rode ui
25 gram
Geraspte Goudse kaas
25 gram
Culinaire room
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
90 gram
Casarecce
100 gram
Varkensboerengehakt
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
50 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de champignons in kwarten. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes van 1/2 cm dik.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 4 - 6 minuten (zie Tip). Voeg de courgette en de italiaanse kruiden toe en bak nog 4 - 6 minuten, of tot alle groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Champignons nemen in de pan eerst alle olie op, waardoor het lijkt alsof ze aanbakken. Voeg niet meer olie toe – na enkele minuten laten de champignons het weer los.
Verhit de overige olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Schenk het kokende water en de wittewijnazijn in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de kookroom toe. Meng goed, draai het vuur laag en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Voeg de penne toe aan de hapjespan of grote koekenpan en meng goed. Meng vervolgens de champignons, courgette, flink wat zwarte peper en 2/3 van de geraspte kaas door de pasta.